dinsdag 20 januari 2015

Raw Wortel cheesecake

Een aantal jaren geleden was de raw food beweging erg in opkomst. Heel Nederland had een mening na het zien van de documentaire Rauw waarin een jongen gevolgd werd die samen met zijn moeder alleen rauwe voeding at. Helaas waren die meningen voornamelijk negatief en kreeg de term Raw food een heel slecht imago bij het grote publiek. Ik ben zeker geen voorstander van alleen rauw eten, maar de taartjes die ik op internet steeds tegen kwam op Raw food blogs ed zagen er wel heel lekker uit! En bovendien vind ik het idee dat alle voedingsstoffen op die manier behouden blijven en je dus zonder schuldgevoel kan genieten van je gebakje of cakeje wel erg fijn! 
En dus ging ik aan de slag met wat recepten die ik wat aanpaste naar mijn smaak, of naar de ingrediënten die ik voorhanden had. 
Het resultaat was steeds een heerlijk cakeje of taartje die je heel makkelijk in kunt vriezen voor onverwacht bezoek, feestje of gewoon bij lekkere trek. 

Vandaag een wortel cheesecake zonder cheese ;-). Hij is zonder zuivel, suiker, ei en gluten.


Ingrediënten 

Voor de bodem:

250 gram geraspte wortel
50 gram walnoten
50 gram pecannoten 
175 gram medjool dadels zonder pit
40 gram kokosrasp
1 el kokosolie
1 tl kaneel
Snufje zout. 

Voor de cheesecake laag:

150 gram geweekte cashewnoten
3 el kokosolie op kamertemperatuur
50 ml amandelmelk 
2 el honing
Sap van een halve citroen
tl vanille poeder

Garnering:

Pecannoten, walnoten, amandelen of andere noot


Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot een plakkerige massa. 
Doe de massa over in een kleine cakevorm of taartvorm en druk stevig aan. Zet het weg in de diepvries en ga verder met de cheesecake laag.

Zorg dat de cashewnoten goed geweekt zijn, in kokend water gaat het wat sneller. Giet ze af en spoel even om met wat water. Doe de cashewnoten samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en maal net zolang tot er een egaal en glad geheel ontstaat. 

Haal de bodem weer uit de vriezer en verdeel het egale "beslag" over de bodem. Zet weer weg in de vriezer tot de bovenkant ook hard is. 

Daarna kun je het in stukjes snijden om het in de vriezer in kleine porties te bewaren. Voor het serveren kun je ze nog garneren met wat hele noot of je maalt de noten wat fijn en strooit dat er over. Cacaonibs  of wat vers fruit smaakt er vast ook heel lekker bij! 

Ze zijn echt heel erg lekker en gezond! Dit kun je gerust je bezoek voorzetten, ook als ze niet gewend zijn om suikervrij te eten. Zo kunnen ze zien dat Raw food ook heel lekker kan zijn!!

Mijn kinderen hebben vandaag een stukje mee in hun broodtrommel als 10 uurtje. Zo krijgen ze op een hele makkelijke manier noten, groente en gedroogd fruit binnen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten